Vannets kretsløp – Plipp, Plopp og Plaske

barnebok om vann

Vannets kretsløp for barn – hvorfor regner det?

Dråpene lager skyer

Vi følger de tre dråpene Plipp, Plopp og Plaske på sin reise med vannet, fra det dampende havet til det dannes vanndråper. De tre dråpene treffes i skyene, og sammen driver de av sted. Vanndråpene blir store og tunge, og til slutt faller de ned som regndråper. Her kan barna gjerne få svar på hvorfor det regner.

Lyden av vann

De lander i et vann, og her undrer de tre dråpene seg. Lyden når dråpene treffer vannet. Og hvordan går det med de dråpene som lander på bakken? De hører lyden av vann som renner, bekken som sildrer, plaskelyd. De reiser videre med den brusende elven, som ender i den buldrende fossen – er det dråpene som lager buldrelyden også?

Vennskap

I det store vannet blir vennskapet satt på prøve. Plipp forsvinner, og skal Plopp og Plaske reise videre uten vennen sin?

Det lille dråpe-eventyret – vannets kretsløp

Boken avsluttes med et lite eventyr om dråpene sin reise med vannet. Det var en gang tre dråper som hadde vært på en lang reise med vannet. Reisen startet ved havet, og nå er de tilbake ved havet. Solen stråler av glede, og sier: «Jeg skal varme dere.» De tre dråpene svetter, og sier: «Puh, puh, puh.» Den kalde luften høyt over dem roper: «Kom opp til meg, her er det kaldere.» De tre dråpene reiser opp med den varme dampen, som havet og solstrålene har laget. Når de tre dråpene er kommet opp til den kalde luften, sier de: «Brrr, brrr, brrr.» Og så snurrer de rundt og rundt, for de er så glade. Nå skal de tre dråpene nemlig lage skyer, og så starter en ny skyreise.

Reise med skyene
Regndråper
Den buldrende fossen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *