Natur møter bok

Forfatter og illustratør – Ann Elin Kringlen Ervik

Barnebøker som handler om livet i skogen – natur og miljø

Illustrasjonene er laget av ull, mose og annet naturmateriale, figurer av papp og tekstiler. Dette gjør til at boka får en visuell stil – skogen blir fargerik og underlig, full av grotter og gjemmesteder.
Med disse illustrasjonene ønsker jeg å knytte fortellingene nærmere naturen – til skogen der dyrene, insektene og trollene bor.

Humla og mosetrolla

Boka er på nynorsk, og er utgitt i november 2020

Budskapet er at vi må ta vare på humlene. Menneskene sin innblanding  i naturen fører til at leveområdene til humlene er i ferd med å bli borte. Men vi kan gjøre noe med det. I boka formidler jeg dette gjennom en parkeringsplass som har ført til at skogen til humla og mosetrollene er blitt mindre, som igjen fører til færre blomster. Men mosetrollene har en hjelper som forsyner dem med blomsterfrø. Humler og blomster trenger hverandre.

Jeg vil også skape interesse for skogen, alt det rare og spennende som kan skje der. Derfor kommer mosetrollene inn her, de er med på å skape motstand, spenning og undring.

Vi møter humla i skogen der ho kjem susande innimellom trea. Humla elskar blomar og nektaren til blåklokkene, men det er også andre i skogen som er glad i blomar. Det blir eit tøft møte med mosetrolla. Kva skjer med humla? Får ho smake på den gode nektaren til sist?  Det viser seg at det er nokon som passar på skogen, og at livet går vidare, både for humler og blomar – og mosetroll.                                                      
Format: 20 x 27, aldersgruppe: 3 – 6/7 år

Den magiske skogen

Format 13 X 20, aldersgruppe: 3 – 6/7 år
Den magiske skogen er en serie i tre deler. Utgitt av Publica bok – Forlagshuset i Sandnes. Den første ble utgitt i 2015, del 2 i 2016 og del 3 i 2018. Boka handler om det å utforske skogen, og alt det spennende som kan skje der. Den handler også om dyrene i skogen, vennskap og det å hjelpe hverandre. I alle tre bøkene er det et lite innslag av kjente eventyr. Den passer for barn mellom 3-6/7 år. Formatet er 13×20 cm.
Trollmannen tryller
Trollmannen tryller
I den første boken, Den magiske skogen,  møter vi Kåre som er på oppdagelsesferd, i begynnelsen er det skummelt og han må vise mamma hva han ser. Han møter frosken, og det er de to som tar oss med inn i skogen. Det viser seg at dette er ikke er en helt vanlig skog, for her bor det nemlig en trollmann. De møter på trollet som syns det er gøy at det kommer noen. Her møter vi trollet i «De tre Bukkene Bruse.»
I del 2, Frosken får en venn møter frosken en annen frosk, og her er det de to froskene som tar oss med inn i den magiske skogen. På veien oppstår det dramatikk, og de to trenger hjelp. Heldigvis har dyrene i skogen lært at de må hjelpe hverandre. I denne boka dukker ulven i eventyret «Ulven og de tre små griser» opp.
I del 3, Det blinker i mosen har frosken Frode satt seg et bestemt mål, han vil nemlig lære seg å trylle. Det viser seg at det er mye spennende som kan gjemme seg  i mosen, Frode finner blant annet en tryllestav, og han prøver seg på en trylleformel. Sammen med Fia skynder han seg til trollmannen. Og her i hagen hans får Frode og Fia et lite tryllekurs. Fia blir kysset av en prins. Og så får leseren noe å lure på – på vei tilbake fra trollmannen finner Fia en krone i mosen, make til prinsen sin. Hvordan havnet den der? Vi får møte Kåre igjen, denne gangen i ridderdrakt. Her får leseren møte Gullhår, som denne gangen har gått seg vill. Det er Kåre som hjelper henne med å finne veien hjem igjen.