Anmeldt bok – Plipp, Plopp og Plaske

Vannets kretsløp for barn

«Med Ann Elin Kringlen Ervik sin nye utgivelse kan barna få lære om naturen på en gøy måte. Vannets kretsløp kan være ganske vanskelig å forstå for et lite barn, og kanskje litt vanskelig for oss voksne og forklare også. Forfatteren som er barnehagelærer vet råd, og med god hjelp fra denne fine boken, skal jeg nok greie det jeg også ☺

Hav og solstråler samarbeider om å gi de tre dråpene Plipp, Plopp og Plaske en rundtur de nok aldri vil glemme. Når dampen møter den kalde luften føres de høyt opp i himmelen. Der tar vinden dem med på en skyreise, hvor dråpene opplever nytelse og redsel. Spenningen stiger når de havner i bekken. Innimellom mister de hverandrde av syne, men leken fører dem sammen igjen.

Denne fortellingen er full av liv og dramatikk, den leser seg nær sagt selv. Når de tre vennene er trygt tilbake til utgangspunktet forteller Plipp et eventyr til de to andre, som egentlig er en oppsummering av boken. Dette er genialt når en leser for små barn, som ikke har lyst å være ferdig å lese, men være i eventyret litt lengre. 

Boken har gjennomillustrerte sider av god kvalitet, som sikkert holder en stund selv i en barnehage. Illustrasjonene er utført av Hege Terese Fjæra, i behagelige farger og med en strek som har mye følelser i seg. Bildene er store, noe som er perfekt for høytlesning til en gruppe barn.»  

Tine Sundal har anmeldt boken, og her er lenken:

https://tinesundal.blogspot.com/2024/06/plipp-plopp-og-plaske-av-ann-elin.html

Anmeldt av Leselampen.no

Plipp,Plopp og Plaske

Her er et lite utdrag:

«Etter å ha virvlet høyt opp fra havet som damp og truffet den kalde luften fødes en uendelighet av dråper som utgjør skylaget. Her blir vi kjent med tre av dem, som kaller seg Plipp, Plopp og Plaske. For enkelhetens skyld er Plipp farget gul, Plopp er rosa, mens Plaske er lilla. Muligens ikke hundre prosent i tråd med naturlovene, men gjør det overkommelig å skille dem fra hverandre. Dette akvatiske trekløveret begir seg ut på en skyreise, utfører yoga i himmelen og slår seg sammen for å bli en regndråpe som lander i en innsjø i skogen. Ferden fortsetter nedover en bekk, og Plipp ender opp i lekespannet til et barn med røde slagstøvler. Plopp og Plaske begir seg ut på oppdagelsesferd for å finne den fuktige bestevennen, mens Plipp befinner seg strandet alene i skogen. Mon tro om vennene til slutt vil bli gjenforent, og fortsetter en forrykende ferd nedover et elveleie, over en foss, inn i en fjord og ut i havet – der naturens kretsløp står klar til å starte hele eventyret deres på nytt…?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *